Ana Sayfa » Kültürel Etkinlikler
İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ GENÇLİK BULUŞMALARININ NİSAN AYI KONUĞU MİLLET GAZETESİ OLDU
Güncellenme Tarihi: 17-04-2025

Görüntüleme: 292

Yazı Boyutu:  

Resim Galerisi

İskeçe Türk Birliği Genlik Kolu'nun her ay düzenlediği "Gençlik Buluşmaları"nın bir yenisi 16 Nisan 2025 Çarşamba günü gerçekleştirildi. "Gençlik Buluşmaları" etkinliğinin konuğu Millet Gazetesi oldu.

Etkinlikte Millet Gazetesi adına; Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Ömer, Genel Yayın Koordinatörü Bilal Budur ve Millet News editörü Cemil Kabza konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğin Moderatörlüğünü ise İTB Gençlik Kolu Medya Sorumlusu Ravza Topçu yaptı.

Etkinlikte İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da gençlere selamlama konuşması yaptı. "Gençlik Buluşmaları"na gösterdikleri ilgiden dolayı gençleri tebrik eden Ahmetoğlu, "Bu etkinliklerin amacı gençlerimizin toplumumuzu, geçmişimizi ve bizleri ilgilendiren ve Batı Trakya Türklerini etkileyen önemli olayları tanımaları ve öğrenmeleridir. Kısaca gençlerin Batı Trakya'nın dünü ve bugününü anlamalıdır." dedi.

İskeçe Türk Birliği Gençlik Buluşmaları etkinliğinde ilk olarak sözü Bilal Budur aldı. Millet gazetesinin kuruluş sürecini anlatan Budur, gazete olarak Batı Trakya Türklerinin sesi olmak için çalıştıklarını söyledi. Daha sonra konuşan Cemil Kabza da gazetecilik mesleğinden bahsetti ve son yıllarda bu alanda yaşanan değişimleri anlattı. Son konuşmacı olan Cengiz Ömer ise Millet gazetesinin yayın politikasını anlattı ve maruz kaldıkları adli kovuşturmalar hakkında bilgi verdi. Cengiz Ömer, "Biz Batı Trakya Türk Azınlığının hakkı ve hukuku için çalıştık ve çalışıyoruz. Azınlığımızın davasını duyurmaya çalıştık. Bunun için de bedel ödedik. Ancak toplum olarak bedel ödediysek siz gelecek nesiller için bunu yaptık. Siz değerli gençlerin İskeçe Türk Birliğine sahip çıkmanız ve bu tür etkinliklerde salonu bu şekilde doldurmanız bizleri mutlu ediyor, ümitlendiriyor ve gurur veriyor." dedi.

Daha sonra ise gençler ile konuşmacılar arasında soru - cevap bölümü ile devam edildi.

Gençlik Buluşmaları etkinliği, İTB Gençlik Kolu Sorumlusu Önder Şabanoğlu ve İTB Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Budur'un teşekkür konuşmalarıyla son buldu.